2016. december 4., vasárnap

Sütögető tárcsa készítése

A nyár egyik időtöltése a család összehívása és egy kis étel szervírozása.
De mibe is kezdjünk el ételt készíteni. Lehet bográcsban és lehet tárcsán is sütni. Nekem igaz már van egy tárcsám, de egy 10-13 főnél több személynek már nem elég egy tárcsa.
Így elterveztem, hogy készítek egyet még. A tárcsa levél felkutatása nehezebb volt mint gondoltam. De végül is sikerült. Olyan jól sikerült, hogy rögtön kettő is lett egyszerre.




Kezdésként el kell dönteni milyet szeretnénk készíteni. Ha van állványunk akkor felfüggesztettet is lehet készíteni. Ez mondjuk egyszerűbb csak a körbejárása egy kicsit körülményes.
Amit én most készítek az egy saját lábakon álló sütögető lesz. Ennek a folyamatát írom le.
Kezdésnek keressünk neki lábaknak vakló alkatrészeket. Kb 30 cm hosszúak legyenek, mert  akkor a tűz rendesen aláfér és nekünk sem kell mélyre hajolni.
Majd egy 10-12es köracélból csináljunk egy fogantyút. Ennek a hossza 45-50 cm legyen. Így kényelmesen tudjuk szállítani, esetleg a tűzről le illetve visszatenni. És persze a lényeg. A tárcsa közepén lévő lyuk behegesztéséhez egy darab lemez. Itt érdemes a tárcsa vastagságának megfelelő lemezt választani.
A három lábnak a helyét mérjük ki és csiszoljuk meg a rozsdától. Mivel a rozsdát hegeszteni igen nem célszerű.
Majd a lábakat fel is hegeszthetjük. Ha nincs célszerszám a lábak rögzítéséhez akkor kérjünk segítséget. Én szándékosan úgy hegesztettem fel, hogy kifelé terpeszt a láb. Így kisebb lökdösésre nem billen fel a tárcsa.

Most érdemes felcsiszolni a felső részét fémtisztára. A reveséget nem szükséges. De a rozsdától nyugodtan meg lehet menekíteni :-)
A közepén is érdemes alulról is megcsiszolni mivel ott is le fogjuk hegeszteni. Majd a közepét behegesztve a fogantyút is rögzítjük. És megfordítva az alját is lehegesztjük. Ez csak azért szükséges ha egy kis lyuk maradt a felső résznél akkor az alsó még mindig megvédi az olajat az elfolyástól.

Végezetül a hegesztéseket elcsiszoljuk. Lényeges, hogy ne legyen a belső részen domb mert az a krumpli forgatásakor útban van.

És már csak ki kell égetni. Persze nem szükséges külön ezt elvégezni. Lehet az első sütéskor is. Csak olyankor vigyázni kell mert nincs védőréteg a felületen és könnyebben leég a hús.

Most már elkészültek a tárcsák. Lehet hívni a vendégeket egy próba sütésre.

Mindenkinek kívánok sok sikert az elkészítéséhez.









One pastime in the summer, the family and the convening of a small dish served.But what it is we need to start to prepare food. You may also dial cauldron and you can bake. I now have a true wheels, but a 10-13 persons employing more than one disc is no longer enough.So I planned that I make one more. The leaf discs were searching harder than I thought. But ultimately it failed. It was so successful that soon became two at a time.To get started, you need to decide what kind you want to take. If you have a tripod you can create a suspended as well. It's easier to say just looping around a bit cumbersome.What I am now ready to be a self-standing legs barbecue area. I describe this process.To get started, look for her blind horse's legs parts. Approximately 30 cm in length should be, because you have to bend the fire deep aláfér properly and we did not.Then we do a 10-12es round steel with a handle. It should be 45-50 cm in length. Thus, we can deliver comfortably, possibly from the heat and put back down. And of course, the point. behegesztéséhez hole in the middle of the dial is a piece of plywood. Here you should choose the proper thickness of the disc drive.The measured three feet out of the place and sanded the rust. Because the rust welded very impractical.Then the legs can also be sealed up. If there is no special tool for fixing the legs you can get help. I intentionally put welded to the outside of the leg spreader. So small is not pushing the tilt wheel.Now is the felcsiszolni the upper part of the white metal. The reveséget not necessary. But the rust can be safely evacuated :-)In the middle of the bottom it is worth it because there will be welded sanded down. Then in the middle of the handle is fixed welded. Conversely, the bottom is sealed. This is necessary if only a small hole in the upper left to the lower section, you can still protect the oil from the elfolyástól.Finally, the welds elcsiszoljuk. It is essential that there be an internal part of the hill because the potato is rotated in the way.
And you just have to burn. Of course, no need to do this. Perhaps for the first time you are cooking. Only when you have to take care because there is no protective layer on the surface and easier to burn down the meat.
They now have the discs. Guests can call the trial a casserole.I wish everyone good luck for the preparation.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése