2016. december 4., vasárnap

Műanyag redőny gurtni csere

Ne feledjük ez az ablakra kívülre felszerelt redőnyökre vonatkozik, melyek nem az ablaktokba van beleépítve. Azokat egy kicsivel könnyebb cserélni, javítani. Viszont az 'új' típusok nem a falba vannak beszerelve, vagyis a hideg nem jön át rajtuk keresztül. A nem megfelelő gurtni bevezetés végett a fel-le húzgálás miatt a szövetünk elkopik, elgyengül. Majd egy idő után elszakad. Az utóbbit ha lehet ne várjuk meg. Az ablakon belül egy 'automata' csévéli fel a gurtnit. Ebben egy lemez szalagrugó van. Mindenek előtt azzal kell kezdeni, hogy a gurtnit kihúzzuk a dobból és a a lemez végében lévő furatba egy szöget rakunk, ezzel akadályozzuk meg, hogy beszaladjon a szalag.


Ezek után jöhet a redőny külső leszerelése. Csavarjuk le az ütközőket melyek megakadályozzák a redőnytokba való becsévélést. Majd húzzuk bele a tokba az egész redőnyt. A végén vigyázzunk mert a nagy lendülettől és a tehetetlenségétől fogva a tokban még akár 1-1,5 kört tesz a redőny. Nekünk ez nem kedvez. És jöhet a szerelgetés élvezetesebbik oldala.

 A vezető sineket leszereljük az ablakkeretről. A fenti képen látható hogy ez a tokba beleágyazódik. Találkoztam olyannal is amikor a tokkal össze volt szerelve. Hasonló a szerelése csak ott nem lehet külön kivenni a sineket.
A tok alatt találunk kis csavarokat ezeket is kiszedjük.
És egy 'speciális' szerkezettel (én egy drótkerítés feszítőből készítettem) a kampót elfordítjuk. Egyes esetekben elég csak leakasztani is. Ez attól függ, hogy a felszereléskor a tokot mennyire rakták a keret tetejéhez.

Ilyenkor már el kell a segítség. Mert könnyen leeshet a helyéről. Leemeljük a tokot és egy nagyobb területre kirakjuk. Mivel nem szerelem szét a tokot, így a redőnyt húzom ki óvatosan a helyéről.
Olyan kicsi a hely hogy a csomót nehezen lehet kikötni, esetleg visszaszereléskor megkötni. Kihúzott állapotában a rossz szalagot kiszedem. Az újat behelyezem és kötök rá egy csomót. Majd szépen óvatosan visszatekerem a redőnyt közben a gurtnit melyet felteker kitekerem. A lényeg, hogy egyet rá kell tekerni ha teljesen visszament a redőny a helyére. Ezzel biztosítjuk azt a funkcióját, hogy teljesen fel tudjuk majd húzni a redőnyt.
Innentől mindent úgy kell csinálni mint mikor szétszedtük csak visszafelé lépésről lépésre.
Ha mindent jól csináltunk akkor a redőnyt könnyedén lehet használni.
A kampó visszafordításához egy hosszabb csavarhúzó is megfelel. Oda már nem szükséges semmilyen extrém szerszám.

Mindenkinek kívánok jó munkát hozzá.






Let us not forget that outside the window blinds with concerns that are not built into the window casing. It is a little easier to replace, repair. However, the 'new' types are not installed into the wall, so the cold does not come through them. Improper lifting belt because of the introduction of the order up and down húzgálás the tissue frayed, weakened. Then tear after a while. If the latter can not wait. Within the window of a 'machine' Wind the gurtnit. In a recording tape is spring. First of all, with the start to the gurtnit pulled from the drum and the hole at the back of the plate we put a nail, to prevent that beszaladjon szalag.Ezek come after the dismantling of the exterior shutters. Unscrew the stops that prevent them from sliding shutters holster years of existence. Then drag it to the board throughout the shutters. In the end, watch out for the big push from the tehetetlenségétől since the case is still up to 1-1.5 ride the roller. It does not favor it. And come the enjoyable side szerelgetés. The guide rails are removed at the window frame. it can be seen that the sheath embedded in the picture above. I met someone even when the case was mounted together. Similar to the installation of separate but there may not be removed from the rails. The case can be found under the small screws cut from them as well. And a 'special' structure (I made a wire fence feszítőből), the hook is rotated. In some cases it is enough to leakasztani. It depends on how much of the equipment when the capsule was laid in the frame tetejéhez.Ilyenkor has to be of help. Because it is easy to fall off the seat. Lift the case and showcase a wider area. Since it is not dismantle the capsule, so the shutters carefully pull out of the slot. So small a place to moor the knot can be difficult, perhaps to bind mounting. I pulled the wrong tape in a state of pop it out. Insert the new one and I will make him a lot. Then rewind much caution during the shutters to wring gurtnit by wind. The point is that one must be rolled out when the shutter is fully returned to its place. This is to ensure that the features that we can fully and then pull the shutters.From there all you have to do just like when disassembled backwards step by step.If everything went well then the shutters can be used easily.The hook corresponds to a reversal of a long screwdriver as well. There is no longer needed any extra tools.
I wish everyone a good job of it.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése