2016. december 4., vasárnap

Bojler tisztítása

A bojler tisztítása legalább évente egyszer aktuális.
De ha már a fűtés folyamatában hang hallatszódik a nagy hengerből biztos, hogy aktuális. A vízkő lerakódása nagy károkat képes okozni. Itt gondolok az alap esetben a magas villanyszámlára, a vízkő lerakódása és terjeszkedése miatti belső térben lévő alkatrészek deformálódása, és nem utolsó sorban a hosszabb ideig való fűtőszál használódása miatti szétégés.
A bojler áramellátásának az ellenőrzése egy multiméterrel egyszerűen megoldható. A váltó árama kapcsolva Volt mérésként ellenőrizzük a vezetékek folytonosságát. Majd a fűtőszál saruiról lehúzni a vezetékeket és így egy ellenállást mérni érdemes. Itt derül ki, hogy kell e ezt a részt is cserélni.

A vezetékek lekötése után a közép konzol csavarjait meglazítva szépen lassan lefelé feszítve a vizet leeresztjük a tartályból. Vigyázzunk mert néhány helyen nem a kád fölé van helyezve a tartály. Így viszont egy edényt érdemes alárakni. De vegyük figyelembe a tartály térfogatát.





Miután leengedtük a vizet a középső részt teljesen kivesszük. Így már láthatjuk a tartály belsejét ami egyes esetekben igen elszomorító tud lenni.



A belső részben minden esetben cserélni kell az anódot és a tömítést. Én ebben az esetben cseréltem a fűtő szálat is.

Ezek után már csak vissza kell szerelni a helyére az egész szerkezetet és a vezetékeket is visszakötni. Én ilyen esetben mindig új vezetékeket rakok be. A kötést érdemes lefényképezni, vagy egy papírra leírni egy vázlatrajzként.

Egy kis segítség a bekötéshez:
Az "N"-t és a "0"-t a hőmérséklet korlátozó oldalsó saruira kötjük. Majd a felső sarukról az egyik vezetéket a fűtőszál egyik sarujára kötjük. A másik vezetéket a hőmérséklet szabályzó belső sarujára kötjük. A szabályzó oldalsó sarujáról a fűtőszál másik sarujához vezetjük az áramot. És már kész is. A jelzőlámpát a fűtőszál két sarujára kötjük. A vezeték csomagban vannak 3 saruval ellátott vezetékek ezt kell ide használni, a vékony vezetékek mennek a lámpákhoz.

A földeléshez minden lemezburkolatot be kell kötni. A fűtőszálon lévő rögzítő csavarra is kötni kell egyet a földelésből, és még a szabályzó másik megmaradt saruját is a földeléssel kell összekötni.

A szerelés komoly balesetveszélyt okozhat ha nem szakszerűen járunk el. Az áramütés elkerülése végett minden szín alatt szerelőt érdemes hívni. Természetesen ők is hibázhatnak, de akkor a felelőség őt terheli nem minket...
A fűtőszál kiméréséről is egy képet mellékelek.















Clean the boiler at least once a year current.But since the process of heating tone is heard in the large cylinder sure to be current. The scale build-up can cause great damage. I mean the basic case components in a high electric bill, water scale build-up and expansion of interior space due deformity, not least due to the separated combustion heater that uses an extended period blessing.The power supply to the boiler control of a multimeter can be easily solved. It had turned on the AC measurement for checking the continuity of the wiring. Then the heating element saruiról pull the wires and so a resistor should be measured. Here it turns out to be whether this part replaced.After disconnecting the cables to the center console bolts loosened slowly down the stretch of water is drained from the tank. Be careful because some places do not is inserted in the container above the bath. So turn a pot worth alárakni. But consider the térfogatát.Miután lowered to the water tank in the middle part is completely removed. Now you can see the inside of the tank which in some cases can be very disappointing inside lenni.A partly replaced every case, the anode and seal. I this case I changed the heating element as well.After that, it can only be fitted in place of the whole structure and the cables can be connected back to back. I'm always in such cases I put in new wiring. The bandage should take a picture or a piece of paper as described in a sketch.
With a little help of wiring:"N" and "0" of the temperature limiter are connected saruira side. Then the upper lug about one wire is connected to one terminal of the heating element. The other wires connected to the pole of internal temperature control. The controller side of the terminal to another terminal filament of the passing current. And you're done. The indicator light on the heater terminal of two connected. The lead wires are bundled with three mechanical lugs must be used to the thin wires going to the lamps.
The ground cover each plate must be connected. The heating element is in the locking screw must be connected to one of the földelésből, and even control other remaining shoe can be connected to the earth.
The installation can cause serious accidents if not properly proceed. To avoid electrical shock during any color you should call a mechanic. Of course, they also make mistakes, but it is not the responsibility it bears us ...The heating element kiméréséről also attached a photo.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése